Verandermanagement Onderwijs

Leiderschap vanuit verbinding

Verandermanagement Onderwijs 

Bent u op zoek naar Verandermanagement in het Onderwijs? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft een brede praktijkervaring in alle sectoren van het onderwijs en beschikt over een schat aan theoretische kennis (MBA MEL). Via verandermanagement zal de structuur en/of werkwijze van een onderwijsorganisatie veranderd worden. Hierbij wordt ingespeeld op grote en kleine veranderingen. De ervaring van Bob als interim directeur, interim manager, ICT-coördinator en onderwijskundige in het hoger en basisonderwijs maakt hem de ideale kandidaat voor een uitdagende interim opdracht, gedegen onderwijsadvies of het geven van inspirerende gastlessen. 

Verandermanagement in het Onderwijs 
Verandermanagement in het onderwijs is essentieel om te kunnen anticiperen op en reageren op de voortdurende veranderingen en uitdagingen binnen het onderwijslandschap. Als onderwijsadviesbureau begrijp ik het belang van effectief verandermanagement om onderwijsinstellingen te helpen zich aan te passen, te innoveren en te groeien. Mijn aanpak is gericht op het ondersteunen van scholen en onderwijsorganisaties bij het identificeren van kansen, het omarmen van verandering en het implementeren van duurzame oplossingen. Ik streef ernaar om veranderingsprocessen soepel te laten verlopen en positieve resultaten te behalen voor zowel leerlingen als docenten. Hierbij staat leiderschap vanuit verbinding centraal. Door echt te luisteren en een persoonlijke relatie aan te gaan met leerkrachten, onderwijsassistenten en andere onderwijsmedewerkers, kunnen zij kinderen de begeleiding bieden die de school van hen verlangt.

Gedragen besturing
Vanuit de rol van interim-manager ontwikkel ik samen met het MT het strategisch beleidsplan (SBP), jaarplan en/of schoolplan en bereidt dit samen met de staf voor. Gedurende het veranderproces worden er steeds meer ontwikkelingen met behulp van werkgroepen ingezet, zodat de voorbereidende taken lager in de organisatie komen te liggen. Zo ontstaat er gedragen besturing. Hierbij stuur ik op inhoud, worden kaders meegegeven en worden medewerkers gevraagd om het beleid verder te ontwikkelen door ze vroegtijdig aan te laten haken.

Werkgebied
Voor interim-werkzaamheden richt ik me voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

verandermanagement onderwijs

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als Interim manager in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het interen toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.