Interim

Leiderschap vanuit verbinding

Interim-directeur of -bestuurder

Ik kom het beste tot mijn recht als ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en een gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.

Leiderschap vanuit verbinding, dat is waar ik als interim-directeur of interim-bestuurder voor sta. Als bestuurder of directeur creëer ik de voorwaarden om goed onderwijs te organiseren. Door een persoonlijke relatie aan te gaan met medewerkers en echt te luisteren, kunnen zij de leerlingen de hoogwaardige begeleiding bieden die de school van hen verlangt.

Als interim-bestuurder pak ik beleidsontwikkeling breed binnen de organisatie op, met erkenning van ieders rol en verantwoordelijkheden in het proces. Ik sluit hierbij aan bij de  besturingsfilosofie van de organisatie.

Vanuit de rol van interim-bestuurder ontwikkel ik samen met het MT beleid en bereid dit samen met het MT voor. Gedurende het proces worden er steeds meer ontwikkelingen in samenspraak met de medewerkers ingezet, zodat de voorbereidende taken lager in de organisatie komen te liggen. Zo ontstaat er gedragen besturing. Vanuit de rol van interim-bestuurder geef ik op inhoud richtinggevende kaders mee en vraag ik medewerkers om beleid verder te ontwikkelen en mij vroegtijdig te betrekken. 

Voor mijn interim-werkzaamheden richt ik mij voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Ontdek ook de voordelen van een ervaren interim-directeur of –bestuurder.