In de media

diverse Projecten uitgelicht in de media

Als school ben je een belangrijk onderdeel van een samenleving. Als directeur-bestuurder zoekt Bob van den Steenhoven continu naar verbinding. Met de politiek, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Regelmatig wordt een initiatief opgepikt door de pers. Van de samenwerking met Minecraft tot het inzetten van een voorleeshond. Mooie relaties, soms zó dichtbij. Het is de kunst te signaleren wat mogelijk is en de connectie weten te leggen.

Veilig Verkeer Nederland organiseert verkeersles in Minecraft

Leren over het verkeer terwijl je Minecraft speelt. Het kan sinds dinsdagochtend met VVN Minecraft Educatie. Het landelijke project van Veilig Verkeer Nederland werd dinsdag afgetrapt bij de Wassenaarse Herenwegschool. Na het succes van het project over de herinrichting van de Wassenaarse Slag nam directeur van De Herenwegschool Bob van den Steenhoven, contact op met Veilig Verkeer Nederland. Dit leidde tot het ontstaan van VVN Minecraft Educatie.

Hart van Nederland - Ventilatiesysteem scholen

Bij de Herenwegschool in Wassenaar hebben ze niet afgewacht tot Den Haag zich roerde. Daar is men zelf al gaan experimenteren met een nieuw ventilatiesysteem. "We zitten in een oud gebouw en de ventilatie moest worden verbeterd", begint schooldirecteur Bob van den Steenhoven. Bij de school draaien ze nu al een tijdje een soort pilot met zogenaamd verticaal ventileren; vanuit de vloer naar het plafond. En met succes. "Collega's geven aan dat als ze een dag in dat lokaal gewerkt hebben, ze geen hoofdpijn meer hebben."

Wassenaars klaslokaal zuigt aerosolen weg met nieuw verticaal ventilatiesysteem

Slechte ventilatie op scholen is een groot probleem en dat is door het coronavirus extra onder een vergrootglas komen te liggen. Het merendeel van de leerlingen op de basis- en middelbare school krijgt les in gebouwen waar het binnenklimaat niet in orde is. De Herenwegschool in Wassenaar heeft daarom als pilot in klaslokaal 3b een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd waarbij verse lucht uit de vloer komt. TNO uit Delft heeft het nieuwe systeem getest en de eerste resultaten zijn hoopgevend.

Microsoft Minecraft werkt samen met de Herenwegschool in Wassenaar

Groep 7 van de Herenwegschool in Wassenaar is heel hard aan het werk om, met behulp van Microsoft’s Minecraft, de gemeente te helpen met hun besluitvorming rondom de revitalisering en herinrichting van het strand gebied de Wassenaarse Slag. Een geweldig project waarin kind inclusie centraal staat door de meningen en ideeën van kinderen op te nemen in de besluitvorming van de lokale overheid. Daarnaast is het doel om technologie voor burgerschap te democratiseren en gelijke kansen en meer inclusief onderwijs te promoten. Microsoft's Minecraft is gekozen als een tool omdat het leuk en toegankelijk is voor iedereen!

Onthulling tegel bij vrijheidsboom Herenwegschool Wassenaar

De basisschool Herenweg te Wassenaar heeft een vrijheidsboom geplant op het schoolplein ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid. De burgemeester van Wassenaar Leendert de Lange onthult de tegel bij die boom.

Onderwijs Herenwegschool in beeld gebracht door Onderweg naar de Regio

Voedsel | Digitaal bezoek van minister Schouten en prinses Laurentien

Minister Schouten en prinses Laurentien gingen op digitaal bezoek bij de Herenwegschool in Wassenaar om te praten over voedsel, voedselkeuzes en landbouw.

Nieuws

Hond laat kind beter lezen: 'Voorleeshond geeft motivatie, geen oordeel'

Een verhaaltje voorlezen is spannend, moeilijk en voor sommige kinderen, haast niet te doen. Als alleen een hond luistert, zijn deze problemen ineens weg. In Den Haag wil Groep de Mos daarom dat bibliotheken de beschikking krijgen over zogenoemde voorleeshonden. Op een aantal scholen en in bibliotheken gebeurt dit al. Maar is dit 'kwispellezen' echt een wondermiddel? "Goed leren lezen is kilometers maken."