ICT-coördinator Onderwijs

samen bouwen aan stevig onderwijsteam

ICT-coördinator Onderwijs

Is uw onderwijsinstelling op zoek naar een ervaren ICT-coördinator Onderwijs? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft een brede praktijkervaring in alle sectoren van het onderwijs en beschikt over een schat aan theoretische kennis (MBA MEL). FESA biedt advies en ondersteuning bij het bij stevig neerzetten van het onderwijsteam in een wereld waarin ICT een steeds grotere plaats binnen het onderwijs inneemt. 

Persoonlijke relatie
Leiderschap vanuit verbinding, dat is waar ik als onderwijs ICT-coördinator voor sta. Als interim professional creëer ik de voorwaarden om goed onderwijs te organiseren. Hierbij is het soms nodig om moeilijke beslissingen te nemen. Dat gebeurt echter altijd met oog voor de mens. Samen zorgen we ervoor dat collega’s zich gezien voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door echt te luisteren en een persoonlijke relatie aan te gaan met leerkrachten, onderwijsassistenten en andere onderwijsmedewerkers, kunnen zij kinderen de begeleiding bieden die de school van hen verlangt. 

Gedragen besturing                                                                                                                        Als ICT-coördinator pak ik beleidsontwikkeling binnen de organisatie breed op, met erkenning van ieders rol en verantwoordelijkheden. Ik sluit hierbij aan bij de besturingsfilosofie van de onderwijsorganisatie. Met de snel ontwikkelde veranderingen in de samenleving en ICT is het noodzakelijk om aan te sluiten bij de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Een goed ICT-beleid zal het leerproces van leerlingen ondersteunen en verbeteren. Tijdens het ontwikkelproject bij scholen en schoolbesturen, werk ik nauw samen met IT-Randsteden. Hierbij staan vier domeinen staan centraal: Leiderschap & beleid, Lesgeven & Leren, Leerling (student) & schoolsucces en Intelligente omgevingen. Door deze integrale benadering wordt er gewerkt aan een cultuur van innovatie en leren. 

Werkgebied
Voor ICT-werkzaamheden richt ik me voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

ICT coordinator onderwijs

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als hr manager in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het intern toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.