Minecraft Education

  Eigentijds en betekenisvol burgerschapsonderwijs met Minecraft  

Minecraft Education

FESA Onderwijsadviesbureau gelooft in de educatieve kracht van Minecraft. Zo zijn er de afgelopen jaren, samen met partners, talloze kant-en-klare werelden gebouwd zoals Rijksmuseum, Veilig Verkeer Nederland, Stijgende zeespiegel en Nederlandse Marine. 

Zelf ook aan de slag met Minecraft Education? Neem dan contact op. Bob van den Steenhoven en IT-Randsteden helpen je graag op weg met de inzet van Minecraft Education aan de hand van workshops en maatwerktraining. Naast het gebruik van het programma komen ook diverse praktijkvoorbeelden voorbij en word je voorzien van kant-en-klaar lesmateriaal. De trainingen kunnen verschillende tijdsduur hebben van een halve dag tot 2 dagen en worden door het hele land verzorgd.

Inmiddels zijn talloze leraren getraind in het effectief integreren van Minecraft in hun lesmethoden. De interactieve workshops zijn speciaal ontwikkeld om docententeams, scholen en onderwijsinstellingen gezamenlijk te laten ontdekken en leren met Minecraft.

Nieuwsgierig geworden of behoefte aan meer informatie? Neem gerucht contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of download hieronder het whitepaper. 

Video's over Minecraft en Burgerschap

Fesa1 minecraft

Eindvideo Minecraft project!

Leerlingen presenteren ideeën in Minecraft

Vvn minecraft

VVN organiseert verkeersles in Minecraft

LinkedIn Bob van den Steenhoven

Download het Whitepaper over Minecraft en Burgerschap

Ontdek hoe de toekomst van het onderwijs wordt vormgegeven door burgerparticipatie en baanbrekende technologie te integreren. Het door FESA Onderwijsadvies en IT-Randsteden opgestelde whitepaper, “De School Middenin de Maatschappij van Nu,” gaat diep in op hoe scholen en lokale overheden samenwerken om leerlingen voor te bereiden op actieve rollen in de samenleving.

1.  Burgerparticipatie: Met de aanstaande Omgevingswet wordt burgerparticipatie een noodzaak. Ook kinderen krijgen een stem in gemeenschapsplanning, zoals te zien is in het initiatief in Wassenaar waar studenten hielpen bij het herontwerpen van een lokaal strandgebied.

2. Holistiche Educatie: Scholen richten zich niet alleen op theoretische kennis, maar ook op sociale en persoonlijke ontwikkeling. Burgerschapsvaardigheden zijn nu onderdeel van het curriculum en bereiden studenten voor op uitdagingen in de echte wereld.

3. Innovatieve Hulpmiddelen: Het paper belicht het gebruik van Minecraft als educatief hulpmiddel, waarbij leerlingen hun kennis toepassen om virtuele omgevingen te bouwen. Dit maakt leren niet alleen leuk, maar ontwikkelt ook 21e-eeuwse vaardigheden zoals teamwork, probleemoplossing en digitale geletterdheid.

4. Betrokkenheid bij de Gemeenschap: Scholen staan open voor externe  expertise en dragen ook bij aan maatschappelijke kwesties, waardoor het onderwijs een tweerichtingsverkeer wordt tussen het klaslokaal en de gemeenschap.

5. Casestudy: Het paper bevat een casestudy uit Wassenaar, waar            studenten Minecraft gebruikten om deel te nemen aan het herontwerp van het strand van de Wassenaarse Slag en hun ideeën presenteerden aan de lokale overheid.

6. Juridisch Kader: Het behandelt ook de wettelijke verplichtingen en kaders rondom burgerschapsonderwijs, waardoor het een uitgebreide gids is voor opvoeders en beleidsmakers.

Nieuwsgierig geworden? Download hieronder het volledige whitepaper om deze baanbrekende benaderingen in detail te verkennen.

Download het whitepaper