Interim Manager Onderwijs

Leiderschap vanuit verbinding

Ervaren onderwijs Interim Manager

Bent u op zoek naar een ervaren Interim manager voor in het Onderwijs? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft veel ervaring met interim management in het onderwijs en beschikt over een schat aan theoretische kennis (MBA MEL). Met een frisse blik en een doortastende benadering pakt die uitdagingen binnen onderwijsorganisaties breed aan. De ideale kandidaat dus voor een uitdagende interim opdracht, gedegen onderwijsadvies of het geven van trainingen voor verandermanagement binnen universiteiten

Interim manager in het onderwijs
Als interim manager in het onderwijs houd ik mij bezig met het aansturen teams, het oplossen van operationele knelpunten, het coördineren van onderwijsprogramma's en het onderhouden van nauwe relaties met verschillende belanghebbenden. Als manager creëer je de voorwaarden om goed onderwijs te organiseren. Dit doe ik door echt te luisteren en een persoonlijke relatie aan te gaan met leerkrachten, onderwijsassistenten en andere onderwijsmedewerkers. Op deze manier krijgen kinderen de begeleiding die ze van de school verlangen. Leiderschap vanuit verbinding, dat is waar ik als interim manager voor sta. 

Gedragen besturing
Vanuit de rol van interim onderwijsmanager ontwikkel ik samen met het MT het strategisch beleidsplan (SBP), jaarplan en/of schoolplan en bereidt dit samen met de staf voor. Gedurende het proces worden er steeds meer ontwikkelingen met behulp van werkgroepen ingezet, zodat de voorbereidende taken lager in de organisatie komen te liggen. Zo ontstaat er gedragen besturing. Hierbij stuur ik op inhoud, worden kaders meegegeven en worden medewerkers gevraagd om het beleid verder te ontwikkelen door ze vroegtijdig aan te laten haken.

Werkgebied
Voor interim-werkzaamheden richt ik me voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

Interim Manager Onderwijs - FESA Onderwijsadviesbureau

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als Interim manager in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het interen toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.