Onderwijsmanagement

Leiderschap vanuit verbinding

Onderwijsmanagement

Bent u op zoek naar trainingen voor Onderwijsmanagement? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft een brede praktijkervaring in alle sectoren van het onderwijs en beschikt over een schat aan theoretische kennis (MBA MEL). Zo heeft Bob onder andere ervaring in interim-werkzaamheden, ICT en burgerschapsvorming in het hoger en basisonderwijs, wat hem dé aangewezen professional voor trainingen in het onderwijs maakt. De trainingen voor onderwijsmanagement worden op maat verzorgd voor zittende schoolleiders.

Persoonlijke relatie
Leiderschap vanuit verbinding, dat is waar ik als interim manager voor sta. Als manager in het onderwijs is het belangrijk om mensen in de organisatie te begrijpen en ze te betrekken bij de doelen van de verandering. Door echt te luisteren en een persoonlijke relatie aan te gaan met leerkrachten, onderwijsassistenten en andere onderwijsmedewerkers, kunnen zij kinderen de begeleiding bieden die de school van hen verlangt. 

Inspirerende lessen
Voor al mijn lessen verbind ik de theorie met inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Daarvoor put ik uit mijn jarenlange ervaring in alle sectoren van het onderwijs. Het maakt dat de lesstof tot de verbeelding spreekt en naadloos aansluit bij de onderwijsbehoefte van de studenten. Door de vertaalslag van de theorie naar de eigen situatie te maken, hebben de deelnemers direct profijt van de lessen.

Werkgebied
Als docent werk ik voor diverse onderwijsinstituten waarbij ik me voornamelijk richt op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

Onderwijsmanagement

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als Interim manager in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het interen toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.