Interim Bestuurder Onderwijs

Leiderschap vanuit verbinding

Ervaren Interim bestuurder in het Onderwijs

Ben jij vanuit het onderwijs op zoek naar een ervaren onderwijs interim bestuurder? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft een brede praktijkervaring in alle sectoren van het onderwijs en beschikt over een schat aan theoretische kennis (MBA MEL). Een gewaardeerde kracht binnen het onderwijslandschap en de ideale kandidaat voor een uitdagende interim onderwijsopdracht, gedegen onderwijsadvies of het geven van inspirerende gastlessen.

Interim bestuurder onderwijs
Als interim bestuurder in het onderwijs doorgrond ik complexe uitdagingen en implementeer ik effectieve oplossingen. Aan de hand van een combinatie van leiderschap, empathie en strategische planning heb ik een blijvende impact op verschillende onderwijsinstellingen. Leiderschap vanuit verbinding, dat is waar ik als interim bestuurder voor sta. Door een persoonlijke relatie aan te gaan met medewerkers en echt te luisteren, kunnen leerkrachten, onderwijsassistenten en andere medewerkers op school, studenten de begeleiding bieden die ze van de school verlangen. Als interim bestuurder pak ik beleidsontwikkeling binnen de organisatie breed op, met erkenning van ieders rol en verantwoordelijkheden in het proces. Ik sluit hierbij aan bij de besturingsfilosofie van de organisatie.

Gedragen besturing
Vanuit de rol van interim bestuurder in het onderwijs ontwikkel ik samen met het MT het strategisch beleidsplan (SBP), jaarplan en/of schoolplan en bereid dit samen met de staf voor. Gedurende het proces worden er steeds meer ontwikkelingen met behulp van werkgroepen ingezet, zodat de voorbereidende taken lager in de organisatie komen te liggen. Zo ontstaat er gedragen besturing. Ik geef kaders mee en vraag medewerkers om het beleid verder te ontwikkelen, door ze vroegtijdig aan te haken.

Werkgebied
Voor interim-werkzaamheden richt ik me voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

Interim Bestuurder Onderwijs - FESA Onderwijsadviesbureau

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als Interim bestuurder in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het intern toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.