Verandermanagement Universiteit

Leiderschap vanuit verbinding

Verandermanagement Universiteit

Is uw Universiteit op zoek naar Verandermanagement? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft een brede praktijkervaring in alle sectoren van het onderwijs en beschikt over een schat aan theoretische kennis (MBA MEL). Via verandermanagement zal de structuur en/of werkwijze van een onderwijsorganisatie veranderd worden. Hierbij wordt ingespeeld op grote en kleine veranderingen. Bob heeft zich als interim directeur, interim teamleider en interim bestuurder ontwikkelt in professionele vaardigheden en kennis op het hoogste onderwijsniveau, wat hem de ideale kandidaat maakt voor een uitdagende interim opdracht, gedegen onderwijsadvies of het geven van inspirerende gastlessen. 

Persoonlijke relatie
Leiderschap vanuit verbinding, dat is waar ik als interim manager voor sta. Als verandermanager voor een universiteit is het belangrijk om mensen in de organisatie te begrijpen en ze te betrekken bij de doelen van de verandering. Door echt te luisteren en een persoonlijke relatie aan te gaan met leerkrachten, onderwijsassistenten en andere onderwijsmedewerkers, kunnen zij kinderen de begeleiding bieden die de school van hen verlangt. Als interim professional pak ik beleidsontwikkeling binnen de organisatie breed op, met erkenning van ieders rol en verantwoordelijkheden. Hierbij sluit ik aan bij de besturingsfilosofie van de organisatie.

Gedragen besturing
Vanuit de rol van interim-manager ontwikkel ik samen met het MT het strategisch beleidsplan (SBP), jaarplan en/of schoolplan en bereidt dit samen met de staf voor. Gedurende het veranderproces worden er steeds meer ontwikkelingen met behulp van werkgroepen ingezet, zodat de voorbereidende taken lager in de organisatie komen te liggen. Zo ontstaat er gedragen besturing. Hierbij stuur ik op inhoud, worden kaders meegegeven en worden medewerkers gevraagd om het beleid verder te ontwikkelen door ze vroegtijdig aan te laten haken.

Werkgebied
Voor interim-werkzaamheden richt ik me voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

verandermanagement universiteit

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als Interim manager in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het interen toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.