Verandermanagement Universiteit

Leiderschap vanuit verbinding

Verandermanagement Universiteit

Is uw Universiteit op zoek naar Verandermanagement? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft een brede praktijkervaring in alle sectoren van het onderwijs en beschikt over een schat aan theoretische kennis (MBA MEL). Via verandermanagement zal de structuur en/of werkwijze van een onderwijsorganisatie veranderd worden. Hierbij wordt ingespeeld op grote en kleine veranderingen. Bob heeft zich als interim directeur, interim teamleider en interim bestuurder ontwikkelt in professionele vaardigheden en kennis op het hoogste onderwijsniveau, wat hem de ideale kandidaat maakt voor een uitdagende interim opdracht, gedegen onderwijsadvies of het geven van inspirerende gastlessen. 

Verandermanagement op Universiteiten
Verandermanagement op universiteiten is van cruciaal belang om te kunnen omgaan met de voortdurend evoluerende uitdagingen en eisen binnen het hoger onderwijs. Als onderwijsadviesbureau begrijp ik de complexiteit van verandering in deze academische omgeving en streef ik ernaar om universiteiten te ondersteunen bij het identificeren van kansen, het omarmen van verandering en het implementeren van duurzame oplossingen. Mijn aanpak is gericht op het bevorderen van een cultuur van innovatie, flexibiliteit en effectiviteit binnen universitaire instellingen. Met deskundig advies, begeleiding en ondersteuning help ik universiteiten om veranderingsprocessen te stroomlijnen en positieve resultaten te bereiken voor zowel studenten als faculteiten. Met mijn ervaring en expertise op het gebied van verandermanagement op universiteiten, sta ik klaar om uw instelling te begeleiden naar succes en groei.

Gedragen besturing
Vanuit de rol van interim-manager ontwikkel ik samen met het MT het strategisch beleidsplan (SBP), jaarplan en/of schoolplan en bereidt dit samen met de staf voor. Gedurende het veranderproces worden er steeds meer ontwikkelingen met behulp van werkgroepen ingezet, zodat de voorbereidende taken lager in de organisatie komen te liggen. Zo ontstaat er gedragen besturing. Hierbij stuur ik op inhoud, worden kaders meegegeven en worden medewerkers gevraagd om het beleid verder te ontwikkelen door ze vroegtijdig aan te laten haken.

Werkgebied
Voor interim-werkzaamheden richt ik me voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

verandermanagement universiteit

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als Interim manager in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het interen toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.