Interim Teamleider Onderwijs

Leiderschap vanuit verbinding

Ervaren onderwijs Interim Teamleider

Bent u vanuit het onderwijs op zoek naar een ervaren onderwijs interim teamleider? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft een brede praktijkervaring in alle sectoren van het onderwijs en beschikt over een schat aan theoretische kennis (MBA MEL). De ideale kandidaat voor een uitdagende interim opdracht, gedegen onderwijsadvies of het geven van trainingen voor verandermanagement. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard. 

Interim teamleider
Als interim teamleider in het onderwijs neem ik tijdelijk de leiding over een onderwijsteam om te zorgen voor stabiliteit, groei en verbetering binnen de schoolorganisatie. Met mijn ruime ervaring en expertise in het onderwijs, werk ik samen met het team om doelen te stellen, uitdagingen aan te pakken en de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. Mijn rol omvat het motiveren en ondersteunen van leraren, het implementeren van effectieve onderwijsstrategieën en het bevorderen van een positieve leeromgeving. Samen streven we naar het realiseren van de beste leerervaringen voor alle leerlingen, terwijl we tegelijkertijd de missie en visie van de school handhaven.

Gedragen besturing
Vanuit de rol van interim teamleider ontwikkel ik samen met het MT het strategisch beleidsplan (SBP), jaarplan en/of schoolplan en bereidt dit samen met de staf voor. Gedurende het proces worden er steeds meer ontwikkelingen met behulp van werkgroepen ingezet, zodat de voorbereidende taken lager in de organisatie komen te liggen. Zo ontstaat er gedragen besturing. Hierbij stuur ik op inhoud, worden kaders meegegeven en worden medewerkers gevraagd om het beleid verder te ontwikkelen door ze vroegtijdig aan te laten haken.

Werkgebied
Voor interim-werkzaamheden richt ik me voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

interim teamleider onderwijs

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als Interim manager in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het interen toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.