Onderwijsadviesbureau

Leiderschap vanuit verbinding

Ervaren Onderwijsadviesbureau

Is uw onderwijsinstelling op zoek naar een ervaren onderwijsadviesbureau? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft in alle sectoren van het onderwijs een brede praktijkervaring en beschikt over talrijke theoretische kennis (MBA MEL). De aangewezen persoon voor het geven van onderwijsadvies, een uitdagende opdracht zoals interim bestuurder, interim-directeur of onderwijskundige en/of het geven van inspirerende gastlessen. Bob is in Nederland één van de tien MBA MEL gecertificeerde binnen het vakgebied. Hierdoor heeft Bob zich ontwikkelt in professionele vaardigheden en kennis op het hoogste onderwijsniveau, om een zo hoog mogelijke kwaliteit van het onderwijs te garanderen. De Master of Business Administration (MBA) is een erkende NVAO opleiding.

Onderwijsadviesbureau
Als onderwijsadviesbureau bied ik onderwijsinstellingen ondersteuning en versterking om het onderwijs naar een hoger niveau te tillen. Door mijn diepgaande kennis te combineren met innovatieve benaderingen help ik organisaties te groeien in een constant evoluerende educatieve omgeving. Mijn onderwijsadvies kan eruit zien in vorm van het inrichten van kwaliteitszorg, profilering van een school of een HRM-vraagstuk. Ik pak hierbij beleidsontwikkeling breed binnen de organisatie op, met erkenning van ieders rol en verantwoordelijkheden in het proces. Leiderschap vanuit verbinding, dat is waar ik als onderwijsadviesbureau in het onderwijs voor sta. De voorwaarden om goed onderwijs te organiseren worden gecreëerd door een bestuurder of directeur. Hierbij sluit ik aan op de besturingsfilosofie van de onderwijsorganisatie.

Gedragen besturing
Er wordt veel waarde gehecht aan gedragen besturing. Samen met het MT ontwikkel ik het strategisch beleidsplan (SBP), jaarplan en/of schoolplan en bereidt dit samen met de staf voor. Aan de hand van werkgroepen worden er gedurende het proces steeds meer ontwikkelingen ingezet, zodat de voorbereidende taken lager in de organisatie komen te liggen. Als adviesbureau in het onderwijs geef ik op inhoud kaders mee en vraag ik medewerkers om het beleid verder te ontwikkelen door ze vroegtijdig aan te haken. 

Werkgebied
Met het onderwijsadviesbureau richt ik me voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

Onderwijsadviesbureau

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als Interim bestuurder in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het intern toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.