Onderwijsadviesbureau Delft

Leiderschap vanuit verbinding

Ervaren Onderwijsadviesbureau in Delft

Is uw onderwijsinstelling in Delft op zoek naar een ervaren onderwijsadviesbureau? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft in alle sectoren van het onderwijs een brede praktijkervaring en beschikt over talrijke theoretische kennis (MBA MEL). De aangewezen persoon voor het geven van onderwijsadvies, een uitdagende opdracht zoals interim bestuurder, interim manager of onderwijskundige en/of het geven van inspirerende gastlessen. Bob is in Nederland één van de tien MBA MEL gecertificeerde binnen het vakgebied. Hierdoor heeft Bob zich ontwikkelt in professionele vaardigheden en kennis op het hoogste onderwijsniveau, om een zo hoog mogelijke kwaliteit van het onderwijs te garanderen. De Master of Business Administration (MBA) is een erkende NVAO opleiding.

Persoonlijke relatie
Om studenten de begeleiding te bieden die van de school geacht wordt, wordt een goede en persoonlijke relatie aangegaan met alle medewerkers binnen de school, leerkrachten, onderwijsassistenten en andere onderwijsmedewerkers. Als onderwijsadviesbureau pak ik beleidsontwikkeling breed binnen de organisatie op, met erkenning van ieders rol en verantwoordelijkheden in het proces. Leiderschap vanuit verbinding, dat is waar ik als interim in het onderwijs voor sta. De voorwaarden om goed onderwijs te organiseren worden gecreëerd door een bestuurder of directeur. Hierbij sluit ik aan op de besturingsfilosofie van de onderwijsorganisatie.

Gedragen besturing
Er wordt veel waarde gehecht aan gedragen besturing. Samen met het MT ontwikkel ik het strategisch beleidsplan (SBP), jaarplan en/of schoolplan en bereidt dit samen met de staf voor. Aan de hand van werkgroepen worden er gedurende het proces steeds meer ontwikkelingen ingezet, zodat de voorbereidende taken lager in de organisatie komen te liggen. Als onderwijsadviesbureau geef ik op inhoud kaders mee en vraag ik medewerkers om het beleid verder te ontwikkelen door ze vroegtijdig aan te haken. 

Werkgebied
Met het onderwijsadviesbureau richt ik me voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom Delft, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

Onderwijsadviesbureau delft

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als Interim bestuurder in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het intern toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.