02-12-2022

Veilig Verkeer Nederland organiseert verkeersles in Minecraft

Leren over het verkeer terwijl je Minecraft speelt. Het kan sinds dinsdagochtend met VVN Minecraft Educatie. Het landelijke project van Veilig Verkeer Nederland werd dinsdag afgetrapt bij de Wassenaarse Herenwegschool.

Na het succes van het project over de herinrichting van de Wassenaarse Slag nam directeur van De Herenwegschool Bob van den Steenhoven, contact op met Veilig Verkeer Nederland. Dit leidde tot het ontstaan van VVN Minecraft Educatie.

VVN Minecraft Educatie is een variant van het populaire spel Minecraft. Deze variant speelt zich af in de fictieve stad Broekpoort, een stad waar niemand weet wat de verkeersregels zijn. Door bijvoorbeeld verkeersborden te maken en bewoners te helpen met vragen of opdrachten, leren de leerlingen spelenderwijs over de verkeersregels.

Verkeersminister Mark Harbers en Onderwijsminister Dennis Wiersma trapten samen met honderden basisscholen in Nederland het initiatief af. Volgens minister Wiersma is dit een wereldwijde primeur: Denemarken heeft aangegeven het spel ook te willen inzetten.