Interim onderwijs Leiden

Leiderschap vanuit verbinding

Interim onderwijs in Leiden

Is uw onderwijsinstelling in Leiden op zoek naar een interim in het onderwijs? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft een brede praktijkervaring in alle sectoren van het onderwijs en beschikt over een schat aan theoretische kennis (MBA MEL). De aangewezen interim-professional voor het geven van inspirerende gastlessen, een uitdagende opdracht zoals interim bestuurder, interim-directeur of onderwijskundige en/of voor het geven van onderwijsadvies. Bob behoort tot één van de tien MBA MEL gecertificeerde in Nederland binnen het vakgebied. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit van het onderwijs te garanderen, heeft Bob zich op het hoogste onderwijsniveau ontwikkelt in professionele vaardigheden en kennis. De Master of Business Administration (MBA) is een erkende NVAO opleiding.

Interim in het onderwijs
Als interim in het onderwijs creëer je de voorwaarden om goed onderwijs te organiseren. Met mijn schat aan ervaring ben ik in staat om direct impact te maken. Dit doe ik door met een frisse en deskundige blik naar uw onderwijsinstelling te kijken. Als interim ben ik bedreven in het analyseren van onderwijsprocessen, het identificeren van verbetermogelijkheden en het implementeren van effectieve oplossingen. U haalt niet alleen een ervaren kracht in huis, maar ook een partner die uw onderwijsinstelling naar een hoger niveau tilt. 

Gedragen besturing
Met mijn rol als interim in het onderwijs hecht ik veel waarde aan gedragen besturing. Samen met het MT ontwikkel ik het strategisch beleidsplan (SBP), jaarplan en/of schoolplan en bereidt dit samen met de staf voor. Naarmate het proces vordert, worden er steeds meer ontwikkelingen in samenspraak met de medewerkers ingezet zodat de voorbereidende taken lager in de organisatie komen te liggen. Hierbij geef ik op inhoud richtinggevende kaders mee en vraag ik medewerkers om het beleid verder te ontwikkelen door ze vroegtijdig aan te haken. 

Werkgebied
Als interim in het onderwijs richt ik me voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

Interim onderwijs Leiden

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als Interim directeur in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het intern toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.