Interim Directeur Nieuw-vennep

Leiderschap vanuit verbinding

Ervaren Interim directeur in Nieuw-vennep

Is uw onderwijsinstelling in Nieuw-vennep op zoek naar een ervaren interim directeur? Bob van den Steenhoven van FESA onderwijsadviesbureau heeft een brede praktijkervaring in alle sectoren van het onderwijs en beschikt over een schat aan theoretische kennis (MBA MEL). De aangewezen persoon voor het geven van inspirerende gastlessen, een uitdagende opdracht zoals interim bestuurder, interim-directeur of onderwijskundige en/of voor het geven van onderwijsadvies. Bob is in Nederland één van de tien MBA MEL gecertificeerde binnen het vakgebied. Op het hoogste onderwijsniveau heeft Bob zich ontwikkelt in professionele vaardigheden en kennis, om een zo hoog mogelijke kwaliteit van het onderwijs te garanderen. De Master of Business Administration (MBA) is een erkende NVAO opleiding.

Interim directeur in het onderwijs
Een interim directeur speelt een cruciale rol in het onderwijslandschap. Door het tijdelijk overnemen van een onderwijsinstelling breng ik frisse perspectieven en bewezen leiderschapsvaardigheden naar uw onderwijsinstelling. Bob beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in het onderwijs en een diepgaand begrip van de uitdagingen waarmee onderwijsinstellingen worden geconfronteerd. Bob is dan ook de perfecte kandidaat voor het implementeren van effectieve veranderingsprocessen. Door het aannemen van een interim directeur in uw onderwijsinstelling krijgt uw school een onafhankelijke beoordeling en advies. Als interim directeur heb ik een objectieve kijk op de situatie. Daarbij kan ik dankzij mijn ervaring snel in de rol stappen en onmiddellijk impact maken.

Gedragen besturing
Met mijn rol als interim directeur hecht ik veel waarde aan gedragen besturing. ik pak beleidsontwikkeling breed binnen de organisatie op, met erkenning van ieders rol en verantwoordelijkheden in het proces. Samen met het MT ontwikkel ik het strategisch beleidsplan (SBP), jaarplan en/of schoolplan en bereidt dit samen met de staf voor. Naarmate het proces vordert, worden er steeds meer ontwikkelingen met behulp van werkgroepen ingezet zodat de voorbereidende taken lager in de organisatie komen te liggen. Hierbij geef ik op inhoud kaders mee en vraag ik medewerkers om het beleid verder te ontwikkelen door ze vroegtijdig aan te haken. 

Werkgebied
Als interim in het onderwijs is het belangrijk om bekend te zijn met de lokale context. Hierdoor richt ik me voornamelijk op de Randstad, de (stedelijke) gebieden rondom de Duin- en Bollenstreek, Leiden, Haarlem, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Bekijk mijn CV en maak kennis met mijn bestuurlijke ambities.

Interim directeur Nieuw-Vennep

Maak kennis met

Bob van den Steenhoven

Ik kom als Interim directeur in het onderwijs het beste tot mijn recht wanneer ik voor een flinke uitdaging sta. Mijn sterke eigenschappen zijn: het snel doorgronden van situaties, het stellen van prioriteiten en het nemen van – soms moeilijke - beslissingen. Door duidelijke communicatie en mijn gelijkwaardige opstelling creëer ik rust en draagvlak binnen het intern toezichtkader. Wat de opdracht ook is, de klus wordt geklaard.